Sociale vaardigheid & Praktijk Inside Out

Ik ben Hennie Tjassens, trainer bij Praktijk Inside Out en een zorgzaam, enthousiast en creatief persoon die er van houdt om met kinderen en mensen van diverse leeftijdscategorie├źn te werken en ze een extra steuntje in de rug te bieden. Door het aanreiken van positieve oplossingsstrategie├źn en ervaringsgerichte oefeningen bied ik mensen concrete handvatten en structuur aan, zodat zij beter in hun vel komen en echt kunnen laten zien wat hun potentie is.

Naast mijn eigen praktijk ben ik tot 2008 werkzaam geweest in het basisonderwijs. Ik heb vooral in de midden- en bovenbouw les gegeven, waaronder ook remedial teacher werkzaamheden. Ik heb zeven jaar ervaring in het begeleiden van cursisten in eigen praktijk. Ook begeleid ik volwassenen, ouders, en leerkrachten op het gebied van sociale vaardigheid en Faalangst.

Naast mijn opleiding als leerkracht heb ik specifieke trainingen en opleidingen gevolgd. Ik ben gecertificeerd Faalangstreductie trainer, sociale vaardigheidstrainer, waaronder ook het opzetten van trainingen behoort. Tevens heb ik een deelcertificaat orthopedagogiek, op het gebied van sociale emotionele ontwikkeling van het kind en ben ik coach rationele emotieve therapie (RET). Uiteraard ben en blijf ik altijd nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in mijn vakgebied. Deze ontwikkelingen volg ik door het lezen van vakliteratuur, het bezoeken van lezingen en zelfstudie.

Mijn creativiteit komt vooral tot uiting bij het maken van werkboeken t.b.v. de cursisten en bij het ontwikkelen van materiaal voor ervaringsgerichte oefeningen. Ook het maken van spellen zoals bordspellen, kaartspellen, posters e.d. ( inmiddels uitgegeven door Uitgevers Kwintessens) is een heerlijke uitdaging.

In de training streven wij naar een ontspannen sfeer. Door de duidelijke structuur wordt veiligheid geschapen. Er wordt op een positieve, warme manier met de cursisten om gegaan, waardoor zij zich ook veilig voelen. Cursisten leren door middel van doelgerichte theorie, ervaringsgerichte oefeningen en een werkboek meer vertrouwen op zichzelf. Door het vergroten van het zelfvertrouwen vermindert de spanning wat de prestaties maar ook het lichamelijk welzijn ten goede komt.

Tijdens de training wordt veel concrete positieve feedback gegeven, hierdoor krijgen de cursisten een realistisch beeld ten aanzien van hun kwaliteiten en worden er veel succeservaringen opgedaan. Er wordt veel aandacht besteed aan het leren herkennen van gevoelens bij zichzelf en bij die van anderen, het leren communiceren hierover en het leren uiten van gevoelens. De oefeningen zijn grensverleggend en uitdagend. Zij moeten een positieve lichaamshouding stimuleren.

De praktische informatie over de diverse trainingen vindt u onder het kopje bij de door u uitgezochte trainingen. Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen via het Contactformulier.